Mine leoparder

Der har, blandt mange andre dyr, både dem med fjer, pels og skæl, næsten altid været nogle eksemplarer af dem med skjold i mit liv...

Fra barnsben af, har jeg altid haft en dyb fascination af skildpadder, og er derfor ofte blevet stillet spørgsmålet:

" Hvad vil du dog med disse stille, umælende væsner???- De spiser et par tomater, skider på gulvet, sjosker lidt omkring og sover;- sommetider endda flere måneder ad gangen...."

 

(Da jeg var barn gik skildpadder på gulvet og varmede sig ved radiatoren- mange fik boret et hul i skjoldet så de kunne tøjres i haven-hvad jeg dog ikke kunne drømme om - men et par af mine gamle grækere har huller i skjoldet som minde om tidligere ejere).

- Ja, hvad ville/ vil jeg med disse væsner?!?- Fascinationen ligger bl.a. i, at det er et dyr, som var her længe inden vi rejste os på to ben- stadig er her- og forhåbentlig altid vil være her...

 

Som hobbydyr er de meget interessante, de er bestemt ikke sløve, men derimod meget nysgerrige, stædige og spændende dyr!- Hver art med sit særpræg, både i udseende, temperament, pasning osv.

Mine barndomsdyr var typisk den græske landskildpadde Testudo hermanni boetgeri, samt nogle enkelte russere Testudo horsfiieldi.

- Hermannier har jeg stadigvæk en lille flok af;- de første unger det lykkedes mig at klække, i 1991, var netop af denne art.

I midten af firserne købte jeg mine 2 første leopardskildpadder Geochelone pardalis babcocki, et par, hvor hunnen dengang vejede 5 kg og hannen 2 kg.

Senere købte jeg yderligere 2 voksne hunner i henholdsvis ´93 og ´96.

Senere er flokken vokset støt, dels med unger af egen avl, dels med tilflyttere.

 

Avl

Æglæggende Testudo hermanni boetgeri

 

En af mine ældre hunner, som bærer præg af huller

i skjoldet, lavet af gamle ejere.

Æg af Geochelone pardalis babcocki klækkes...